У окупантів значні проблеми на фронті / фото wikimedia.org

В військовому керівництві Росії розуміють, що не зможуть утримати Херсонський і Запорізький напрямки, тому і не направляють туди необхідне озброєння.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Роман Світан, коментуючи новину про відсторонення командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації генерал-майора Івана Попова, який озвучив керівництву проблеми на фронті.

"Херсонський і Запорізький напрямки зараз для росіян валіза без ручки – нести важко, а кинути шкода. Неможливо реально утримати їх, можна затримати рух наступаючої української армії мінними полями, п'ятьма, десятьма або п'ятнадцятьма системами оборони. Але реально утримати ці два напрямки не можна, тому туди ніхто нічого давати не буде. Тому що коли вони почнуть тікати, вони з собою це залізо не заберуть і кинуть, це буде черговий наш "ленд-ліз", - сказав він.

За його словами, в генштабі Російської Федерації прекрасно розуміють, до чого все йде, тому постачають ці напрямки за залишковим принципом.

"Вони не втримають Запорізький і Херсонський напрямки, і цього літа ми вийдемо на Азовське узбережжя", - резюмував він.

Ситуація на південному напрямку

Підрозділи у складі 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу окупантів воюють на запорізькому напрямку, біля населених пунктів Оріхів, Работине, Вербове, П'ятихатки.

Днями українські сили завдали прямого удару по готелю в Бердянську на окупованій частині Запорізької області, в результаті чого був ліквідований заступник командувача ПВО генерал-лейтенант Олег Цоков, який особисто керував армією на заході Запорізької області.

У мережі з'явилася інформація про те, що командувач 58-ї загальновійськової армії Іван Попов озвучив проблему дефіциту боєприпасів та інших засобів ведення війни, а також пропонував провести ротацію російських підрозділів на першій лінії фронту. Після цього його відсторонили від посади.

Вас також можуть зацікавити новини: