Challenger 2 стали першими машинами такого класу, які були передані Україні західними партнерами / фото Вікіпедія

Танки Challenger 2 від Великої Британії стали першими західними машинами такого класу, які були передані партнерами й відкрили шлях до Leopard 2 та Abrams до ЗСУ. Водночас їхня кількість у 14 одиниць, попри розмови про те, що їх згодом буде вдвічі більше, одразу унеможливлюють найменування їх "геймченджером". Про це британським журналістам розповіли українські танкісти, пише Defense Express.

За їхніми словами, головним плюсом Challenger 2 є нарізна 120-мм гармата L30A1, яка залишається єдиною у своєму роді, адже на всіх інших танках - як західних, так і радянських - використовуються гладкоствольні гармати.

Видання зазначає, що українські танкісти вже не раз хвалили цю гармату за точність, називаючи снайперською. Втім, як відомо, за точністю та дальністю стрільби стоїть не лише гармата, а й система управління вогнем. А на практиці це означає те, що ведення вогню на 4,5 км для цієї машини є цілком робочою дистанцією.

Відео дня

"Як мінімум українські танкісти регулярно працюють саме на таких відстанях, хоча рекордний постріл з Challenger 2 під час "Бурі у пустелі" був на 4,7 км. Водночас для радянських танків та їх модернізацій дальність прицільної стрільби снарядами на дистанцію понад 3 км носить вже виключно теоретичний "паперовий" характер", - ідеться у статті.

Війна в Україні - останні новини

На фронті загинули двоє бійців "Грузинського Легіону". Обидва полягли під час виконання бойового завдання на передовій.

"Під час виконання бойових завдань на передовій загинули бійці Грузинського Легіону - Нодар Насіров та Георгій Гогіашвілі. Грузинський Легіон висловлює співчуття родинам загиблих. Героям слава", - зазначили у Легіоні.

Також УНІАН повідомляв, що нацгвардійці показали, як майстерно знищили техніку окупантів. Росіяни замаскували позашляховик багатоцільового призначення, але уникнути атаки йому не вдалося.

Вас також можуть зацікавити новини: