В Силах оборони пояснили, чому росіяни посилили обстріл Дніпропетровщини та Одещини

На тлі контрнаступальних дій України на півдні, ворог намагається атакувати та послабити тилові регіони, які можуть слугувати хабами додаткових сил та резервів наших сил оборони.

У Силах оборони півдня пояснили, чому росіяни посилили обстріл Дніпропетровщини та Одещини останніми днями. Керівниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк зазначила, що ситуація на фронті загострюється і ворогу лячно.

За її словами, російські загарбники відчувають тиск, активність нашого руху по лінії фронту і відшукують способи послабити лінію оборони на тих напрямках, де вважають за можливе.

"За класикою розуміння розгортання бойових дій, вони роблять болючі удари як раз у тил, там де, на їхню думку, зосереджені ресурси. Якщо подивитися на лінію фронту, потерпаючи на Запорізькому напрямку, ворог усвідомлює, що цілком очевидно, що Дніпропетровщина є таким напрямком, де можуть розташовуватись додаткові сили та резерви для атаки у зоні бойового зіткнення. Якщо подивитись на Херсонщину, очікуючи просування наших сил на цьому напрямку, ворог усвідомлює, що найвірогідніше Миколаївщина та Одещина є ресурсними регіонами, які можуть оживити сили на цьому напрямку. Атакуючи тили, окупанти намагаються розгорнути увагу сил оборони, послабити тил", - пояснила вона.

Атаки Росії на міста України - останні новини

Вночі 13 червня 2023 року росіяни вдарили по багатоповерхівці та складських приміщеннях у Кривому Рогу. Кількість жертв внаслідок удару по будинку склала 12 осіб, ще десятки людей поранено. 

14 червня, також вночі, російські нелюди запустили чотири ракети з території Чорного моря по Одесі. Одна з ракет влучила у склад мережі супермаркетів, через що троє його співробітників загинули. Ще семеро людей зазнали поранень, деякі з них у критичному стані.

У ніч на 15 червня окупанти знову атакували місто Кривий Ріг. Ракети влучили у промислові обʼєкти. Постраждала одна людина.

Вас також можуть зацікавити новини: