Росія завдала удару по Кривому Рогу / фото t.me/dsns_telegram

У середу, 14 червня, у Кривому Розі оголошено день жалоби. 13 червня вночі Росія обстріляла місто, всього було 6 ракет, 5 місць влучань. Жодне з них не має стосунку до військових, повідомляє місцева влада.

Як йдеться в сюжеті ТСН, одна з ракет поцілила у 5-поверховий будинок. У результаті 12 людей загинуло, близько 30 поранених. 

"Щодо поранених, вони перебувають у лікарнях. Є люди у важкому стані, їм надається вся необхідна медична допомога. Також із постраждалими на місці події працюють психологи", - каже Євген Ситниченко, начальник Криворізької РВА.

Унаслідок удару в понівечені п’ятиповерхівці почалася пожежа, горіли квартири з першого по п'ятий поверхи, вогонь охопив 700 квадратних метрів, люди стрибали з балконів, щоб врятуватися. Навкруги - вогонь та крики про порятунок, як показують кадри з бодікамер поліцейських.

Одразу стало відомо про трьох загиблих, 25 поранених, частина людей перебувала під завалами. З часом кількість загиблих почала зростати, рятувальники загасили пожежу і стали розбирати завали, діставати людей та тварин.

"Усіх, хто втратив житло, розміщено у тимчасових таких гуртожитках і надана вся необхідна їм допомога", - каже Ситниченко.

Паралельно РФ поцілила у склад води у Кривому Розі, там загинули семеро людей. З 4-ої ранку тривали пошуково-рятувальні роботи, і лише близько 14:00 повідомили про їхнє завершення. 

Серед загиблих - молоде подружжя Давид та Ксенія Епельмани, обом лише по 22 роки. За освітою - педагоги, працювали вчителями молодших класів, побралися лише рік тому. 3 червня відсвяткували річницю весілля, мріяли про дітей та будували плани на майбутнє. Російська ракета забрала їхні життя уві сні.

Тим часом у Міноборони РФ цинічно заявили про досягнення цілей у Кривому Розі. У своїй брехливій заяві стверджують, що високоточна зброя вдарила по місцях зосередження оперативних резервів ЗСУ та складу боєприпасів й озброєння іноземного виробництва.

Росія атакувала Кривий Ріг 13.06.2023

Вночі 13 червня російські загарбники атакували Кривий Ріг, поціливши у багатоповерхівку та складські приміщення. Того ж дня повідомлялося про 11 жертв удару РФ, постраждали понад 30 людей. У місті після "прильоту" пошкоджено близько 400 квартир

14 червня голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок російського ракетного удару по Кривому Рогу кількість загиблих зросла до 12 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: