В Урзуфі зʼявилася нова група мобілізованих росіян / фото ua.depositphotos.com

У село Урзуф, розташоване в Маріупольському районі Донецької області, прибули новомобілізовані росіяни. Туди також доставили старі танки.

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, всіх мобілізованих окупантів призвали нещодавно, хоча офіційно мобілізація в уже РФ завершилася. 

"В Урзуф заїхали "свіжі" мобілізовані з Московії. Ті, яких наче вже як місяць не має бути. Всіх призвано нещодавно. По прибуттю в ППД одразу зайнялись пошуком "боєкомплекту" основної зброї. Горілки. З перемінним успіхом. Тож чекаємо на другу серію "Знести танком зупинку та переїхати своїх", – написав Андрющенко.

Відео дня

Радник міського голови Маріуполя також зазначив, що "для забезпечення продовження шоу" окупанти завезли в Урзуф біля семи танків старої модифікації.  

Мобілізація в Росії

21 вересня 2022 року російський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення "часткової мобілізації" на території РФ, в рамках якої планували призвати біля 300 тисяч людей.

Вже за місяць голова Міноборони РФ Сергій Шойгу повідомив про те, що мобілізацію офіційно завершено. Проте росіянам і досі продовжують вручати повістки.

Водночас, за даними української розвідки, У РФ планують нову хвилю призову. Керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов заявив, що чергова хвиля мобілізації може розпочатися вже 5 січня 2023 року.