РФ зосереджує зусилля на веденні наступу на двох напрямках / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби російські окупанти завдали п'ять ракетних і п'ять авіаційних ударів по Україні.

"Протягом доби російські окупанти завдали п'ять ракетних і п'ять авіаційних ударів, а також здійснили близько 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, включаючи нічний обстріл цивільної інфраструктури міста Марганець Дніпропетровської області. Вдень ворог обстріляв Часів Яр Донецької області, де є жертви серед мирного населення", - йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00.

Зазначається, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує мінометні та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро.

Відео дня

Так, удари були нанесені по понад 25 населених пунктах.

"Залишається загроза авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України", - йдеться у зведенні.

Крім того, повідомляється, що росіяни продовжують концентрувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському і не залишають спроб поліпшити тактичне положення на Куп'янському і Лиманському напрямках.

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, а ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Втрати Росії в Україні

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що загальні бойові втрати Росії в Україні станом на 22 грудня складають близько 100 тисяч 400 чоловік особового складу.

Також Росія втратила: танків - 3003, бойових броньованих машин - 5981, артилерійських систем - 1978, РСЗВ - 413, засобів ППО - 212, літаків - 283, вертольотів - 267.