Окупанти направили свої "шахеди" на Київ / фото УНІАН, Денис Прядко

Військовий експерт Петро Черник пояснив, чому російським окупантам важливо атакувати саме Київ.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо причини активних намагань ворога бити по столиці, незважаючи на те, що це малоефективно для нього через добру захищеність міста силами та засобами протиповітряної оборони.

Черник зауважив, що "символізм ніхто не скасовував", і що будь-яка тиранія будується на символах.

Відео дня

"Вони не можуть змиритися, що "город Киев - мать городов русских", чи як вони там називають, чинить опір. Бо в їхньому розумінні це саме Київ чинить опір. Що українська нація як така не існує, вони воюють з НАТО, і дошкуляти саме столиці – це елемент їхньої психології", - пояснив експерт.

Атака дронів

Вночі 25 листопада російські окупанти влаштували масовану дронову атаку на Україну.

У Повітряних силах Збройних сил України зазначали, що ворог випустив по країні рекордну кількість ударних БПЛА - близько 75 "Шахедів", з яких 71 збили. Основний напрямок удару - Київ.

Начальник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов повідомив про знищення понад 40 повітряних цілей силами протиповітряної оборони. Це вже четверта атака ворожих безпілотників на Київ за місяць. І цей напад дронів став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: