Ворог не припиняє штурмові дії / фото facebook.com/ab3.army

Заступник командира третьої штурмової бригади Максим Жорін розповів про дії російських окупантів на Авдіївському напрямку.

Так, в інтерв'ю NV він зазначив, що всі ці дні ворог не припиняв штурмові наступальні дії. При цьому, зазначив військовий, росіяни кілька разів намагалися змінювати тактику – "і пішки, і малими групами, і великими групами, і під авіаційні удари, і на БТР, і на танках намагалися заїжджати".

"У порівнянні з цим навіть Бахмут нам тепер здається якоюсь відпусткою. Тому що такого потужного натиску, такої кількості ворожої піхоти і техніки на своїх позиціях ми не бачили. У нас є позиції, перед якими лежить по сотні трупів росіян. Перед кожною. І це не за тиждень, а за одну добу".

Відео дня

При цьому він додав, що, на жаль, сили наступати у окупантів є, хоча українські військові намагаються їх утримувати, іноді навіть використовувати активну оборону.

Він зазначив, що Третя штурмова - це та бригада, яку направляють в найбільш "гарячі" ділянки фронту.

"Ми між собою навіть жартуємо, що не пропустимо жодної "гарячої" точки на цій війні. Можливо, це визнання нашої роботи, я це так оцінюю. Я не скажу, що ми хочемо брати участь у всіх тих "дірах", які намагаються заткнути нашою бригадою, але в певному сенсі це визнання тих професійних якостей, які ми вирощуємо у своїх військовослужбовців і взагалі як бригада маємо здібності і технологічні, і професійні, і кадрові", - зазначив він.

Ситуація під Авдіївкою - що відомо

Напередодні сили оборони відійшли від села Ласточкине Донецької області. Населений пункт розташований в 6 кілометрах від Авдіївки. На цьому ж напрямку, за інформацією DeepState, росіяни окупували ще два населених пункти - Степове та Північне Донецької області. 

Найгарячішими напрямками на фронті залишаються Авдіївське, де нашими захисниками відбито 19 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Північне, Первомайське, Невельське Донецької області, та Мар'їнське, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: