ЗСУ відійшли з села Ласточкине поблизу Авдіївки / фото facebook.com/ab3.army

Сили оборони відійшли з населеного пункту Ласточкине Донецької області. Про це в ефірі телемарафону заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій. 

"Незважаючи на тиск противника, наші підрозділи ведуть активну оборону, діють маневрено, найгарячішими лишаються Авдіївський на Мар'янський напрямок. На Авдіївському напрямку наші війська відбили 25 атак ворога, на Мар'янському – 40. Це найбільший показник за кілька останніх днів. При тому, Сили оборони України здійснили відхід від села Ласточкине, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка-Бердичі і не допустити подальшого просування противника", – сказав Лиховій.

Крім того, Лиховій додав, що протягом минулого тижня в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" взято в полон 34 російськи окупанти. 

Відео дня

"Вони з різних підрозділів, проти нас воюють і колишні кримінальники і кадрові військові і мобілізовані і регулярна армія, в основному це мотострілецькі підрозділи. Стосовно того, хто найбільше потрапляє в полон. Наприклад на Авдіївському напрямку, це 21 окрема мотострілецька бригада, яка базується в Оренбурзькій області. Це колишні полки морської піхоти, так звана "народна міліція" квазі-утворень на окупованих територій", – сказав Лиховій.

Ситуація в Ласточкине: останні новини

Раніше про захоплення села Ласточкине Донецької області повідомляв аналітик BILD Юліан Рьопке. Він писав, що війська РФ увійшли до населеного пункту. 

Згодом в ОСУВ "Таврія" цю інформацію спростували. Вони заявили, що Сили оборони відійшли на західну частину села, але досі контролюють населений пункт. 

На думку військового експерта Сергія Згурця, ворог використовує вікно можливостей на Авдіївському напрямку, аби захопити якомога більше територій. 

Вас також можуть зацікавити новини: