Українські війська також захопили полонених під час виходу з Авдіївки / фото Телеграм канал Ганни Маляр

Максим Жорін - замкомандира Третьої окремої штурмової бригади (ОШБР), яка брала участь у боях за Авдіївку, в інтерв'ю NV відреагував на слова західної преси про "сотні українських полонених" в цьому регіоні.

 "Немає тисячі полонених українських військових в Авдіївці. Найімовірніше, полонених ми отримали приблизно однаково з обох сторін. Ми теж багато взяли росіян у полон, майже з кожної їхньої бригади, яка наступала. Останніх полонених ми брали ще вчора вночі (24 лютого - УНІАН), і продовжуємо це робити", - сказав Жорін.

Він також додав, що лише їхня бригада взяла в полон десятки росіян. Крім того, Жорін прокоментував своєчасність виходу українських військових з-під Авдіївки. 

Відео дня

"Коментувати це треба навіть не виходячи з позиції професії, а виходячи з рівня обізнаності. Тільки в такому разі можна об'єктивно коментувати якісь події й давати поради, як було б краще. Але навіть мені, як військовому, складно це робити. І не тільки з етичних міркувань, а й тому, що мій рівень знань недостатній для того, щоб казати - пора чи ні", – сказав Жорін.

Він пояснив, що лише виконував накази від Генштабу. А про плани та ситуацію на інших ділянках йому було не відомо. 

"Що стосується цивільних, то вони мають ще менше інформації. Коли минає час і з'являється інформація, що були ось такі обставини і такі резерви, то тоді аналізувати треба. І, сподіваюся, у ЗСУ цим займаються.Мені складно відповісти, в який момент варто було дати такий наказ. Точно скажу: те, що цей наказ був - це вже правильно. І це був логічний наказ", – пояснив Жорін.

Ситуація під Авдіївкою залишається складною: що треба знати

Напередодні стало відомо, що сили оборони відійшли від села Ласточкине Донецької області. Населений пункт розташований за 6 кілометрів від Авдіївки.

На цьому ж напрямку, за інформацією DeepState, росіяни окупували ще два населених пункти – Степове та Сєверне Донецької області. 

На думку військового оглядача Олександра Коваленка, РФ зараз намагається скористатися ситуацією та захопити на цьому напрямку ще низку населених пунктів

Вас також можуть зацікавити новини: