Військовий розповів про ситуацію на фронті / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Російські окупанти намагаються вибити Сили оборони з раніше відбитих позицій на півдні України, зокрема на Оріхівському напрямку Запорізької області. Ситуація там дуже складна, але контрольована.

Про це ТСН розповів головний сержант роти ударних БПЛА 47-ї окремої механізованої бригади Рустам Мустафаєв, який перебуває на Оріхівському напрямку Запорізької області. Він наголосив, що ворог застосоував там усі види озброєння, які міг.

"Я можу сказати, що противник безуспішно намагається вибити нашу піхоту з позицій, які були раніше нами відбиті, задіюючи максимально всі свої засоби. Він не жаліє абсолютно нічого. Він по першій лінії працює навіть КАБами (керованими авіаційними бомбами – УНІАН). Таке враження складається, що з останніх сил вони працюють, не знають, що застосовувати. Тут, напевно, окрім ядерної зброї, було застосовано вже все. Вони просто не знають уже, як боротися з нашим контрнаступом", – зазначив військовий.

Водночас, коментуючи ситуацію з моральним духом противника, Мустафаєв зауважив, що у росіян є декілька категорій військовослужбовців. 

"Одну з них ми називаємо "мʼясом", тому що це ті, кого кидають без підсилення техніки, майже без прикриття з артилерії. А в тилу за ними стоять "ахматовці", "кадирівці", які використовуються як загороджувальні відряди – вони їх просто не пускають назад. У них вибір: або загинути, або здатися в полон, і дуже часто вони здаються в полон. Я б не сказав, що вони там з якимось високим бойовим духом. Спілкувався з полоненими, вони не те що не хочуть воювати, вони просто безсильні – і морально, і фізично. Якщо в нас на позиціях постійно працює логістика, доставка їжі, продуктів, акумуляторів тощо, то в них це відсутнє. Стикалися з тим, що в них на тиждень привозили 5-літрову пляшку води на цілий взвод. У них це на дуже низькому рівні, про який бойовий дух можна говорити", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

Українські військові продовжують "давати по зубах" окупаційним військам РФ. Так, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони знищили чимало ворожої техніки. Зокрема, підрозділи ракетних військ і артилерії  уразили 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 радіолокаційну станцію, 2 пункти управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки та інші обʼєкти.

Проте, на жаль, Україна втрачає своїх захисників. 2 серпня стало відомо, що на війні з російськими окупантами загинув головний сержант 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша Антон Усовський. 

Вас також можуть зацікавити новини: