Військовий припустив, де відбудеться ключова битва цієї війни / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Доля війни РФ проти України вірішується не на Донецькому напрямку. Ключова битва може відбутися на південній ділянці фронту.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Еспресо" капітан Збройних сил України Валерій Прозапас. За його словами, вирішальне протистояння може відбутися у Запорізькій та Херсонській області чи, можливо, на західній частині Донеччини.

"Там концентруються основні зусилля ЗСУ. Понад 2 місяці там точаться запеклі бої, і там ми маємо найбільші проміжні успіхи.Тому що ми прогризаємо оборонні порядки росіян, намагаючись знайти ворожі слабкі місця. Хоча можна сказати, що вони вже знайдені", – пояснив він.

Відео дня

Капітан Прозапас зауважив, що ця війна вже прийняла ресурсний характер. На його думку, українські воїни мають "передавити й перемолоти військову машину агресора".

"Досвід у ЗСУ вже достатній, але не треба забувати, що армія РФ ще має серйозні ресурси", – резюмував Прозапас.

Війна в Україні: актуальні новини

У середу, 2 липня, у Чорному морі ворог наростив присутність ракетоносіїв. Так, в ОК "Південь" попередили, що Україні можуть загрожувати 12 крилатих ракет "Калібр", оскільки в морі перебувають надводний та підводний ракетоносії.

Водночас на фронті тривають запеклі бої. На Луганщині ворог намагався прорватися на Новоселівське та Новоєгорівку. Очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лигосор зазначив, що останніми днями ситуація на Сватівщині складна.

Вас також можуть зацікавити новини: