В акваторію Чорного моя вийшов потужний російський ракетоносій / фото REUTERS

У Чорному морі значно зросла кількість крилатих ракет, які мають на борту російські кораблі, що вийшли на чергування в акваторію.Загарбники знов нарощують присутність ракетоносіїв. 

"На бойове чергування послідовно виведені підводний і надводний ракетоносії. Загальний залп "Калібрів" в такому випадку може сягати 12 ракет. Рівень ракетної загрози дуже високий", - повідомило оперативне командування "Південь".

Людей просять бути пильними, дослухатися сигналів повітряної тривоги та переходити в укриття.

Відео дня

У свою чергу українські військові попередили, що Сили оборони напоготові, але й наслідки бойової роботи можуть бути небезпечними. Зокрема, під час збиття ворожих цілей цілком імовірно падіння уламків. 

Треба зазначити, що, за даними ВМС ЗСУ, Україні досить проблематично виявляти в Чорному морі підводні ракетоносії, які завдають ударів по українській території. Загалом в акваторії Чорного моря росіяни мають наразі три підводні човни-ракетоносії, на борту кожного - до чотирьох ракет.  Загальний залп ворожих ракет може складати до 52 одиниць, якими оснащені два фрегати, три підводні човни та, за деякими даними, три катери.

Ситуація у Чорному морі станом на ранок 2 серпня - що відомо

У середу, 2 серпня, на бойовому чергуванні, станом на 11:00, перебувало шість кораблів супротивника, і серед яких - один носій "Калібрів", загальний залп ракет становив чотири  одиниці.

Вас також можуть зацікавити новини: