Як контрнаступ ЗСУ відіб'ється на поставках зброї Україні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Після успішної контрнаступальної операції Збройних сил України в Харківської області військова допомога Україні, ймовірно, зростатиме.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі проекту FREEДОМ.

"Для багатьох це стало приємною несподіванкою - швидкість і успішність контрнаступу на Харківщині. І звичайно ж, це вітають. Мені здається, що це ще й надихає ті країни, які найбільше сумнівалися в тому, яку підтримку необхідно надавати Україні. Зараз вже очевидно, що ЗСУ ефективно використовують за призначенням ті системи озброєння, які надаються", - говорить експерт.

Мусієнко зазначив, що Україні дуже важливо зараз зосередитися і давати зрозуміти партнерам, що нам необхідно збільшення підтримки по авіації, по засобах ППО і артилерії, танкам, бронемашинам, для того, щоб підтримувати контрнаступ і деокупацію української території. 

"Все більше країн впевнені в Україні і все більше країн хочуть розділити успіх, який зараз демонструють ЗСУ на полі бою, приєднавшись в той чи інший спосіб, надавши військову летальну і не летальну допомогу, щоб засвідчити свою підтримку", - говорить він. 

За його словами, закінчення війни в інтересах не тільки України, а й інших країн, тому вони повинні поставляти більше зброї.

Нагадаємо, після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині деякі партії Бундестагу (Німеччина) вимагають від уряду Німеччини посилити підтримку України зброєю.

Вас також можуть зацікавити новини: