Морпіх дав прогноз щодо українського контрнаступу / фото 24 ОМБр ім. короля Данила

Контрнаступ ЗСУ 2023 триває, і у серпні західні ЗМІ неодноразово відвідували українських морських піхотинців, які воюють проти росіян на шляху до тимчасово окупованого міста Маріуполь Донецької області. 

Ветеран-морпіх Максим, який воював в Урожайному, сказав, що після першої та другої ворожої лінії оборони буде прямий шлях до моря, і більше ніяких укріплень, повідомляє The New York Times. "Ми будемо рухатися, як ракети", - поділився прогнозом воїн.

Журналісти додали, що українські морпіхи воюють на лінії, яка проходить на південь вздовж сільської дороги T0158, що петляє через долину річки Мокрі Яли, де українці після початку контрнаступу відбили низку сіл.

Відео дня

Триває український контрнаступ - новини, які варто знати

Інформацію про те, що контрнаступ України 2023 розпочався, українська сторона підтвердила на початку червня. Згодом наші воїни звільнили низку населених пунктів. Зокрема, 16 серпня стало відомо, що від росіян звільнили Урожайне.

Пізніше радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк розповів, що у Запорізькій області наші захисники та захисниці змогли проникнути у середину першого оборонного ешелону супротивника, і там тривають бої.

Вас також можуть зацікавити новини: