Зеленський озвучив ключові бойові операції Сил спецоперацій (відео)

За словами президента, військові завдають особливо відчутних ударів по російських терористах.

Президент Володимир Зеленський озвучив ключові бойові операції Сил Спеціальних операцій та подякував військовим за результати.

Про це йшлося у сьогоднішньому зверненні глави держави до українців. Зеленський зауважив, що мав честь особисто привітати й нагородити військових Сил спеціальних операцій з нагоди їхнього професійного дня. Перебуваючи на Донеччині, він зустрічався з бійцями у Часому Ярі, Краматорську, Словʼянську, Дружківці, Костянтинівці. 

"Вони завжди на найбільш гарячих ділянках фронту, на найбільш відповідальних, особливих завданнях. Так і зараз – Бахмутський напрямок.  Приїхав до них, подякував за силу й героїзм, за професійність, за надзвичайно професійний захист України", - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, хлопці завдають особливо відчутних ударів по російських терористах.

"Сили спеціальних операцій – це такий героїзм, про який неможливо розказати всі деталі. Лише через роки, згодом – така специфіка операцій… З того, про що можна зараз говорити, звичайно, – це участь у ключових бойових операціях. Бахмут зокрема. Авдіївка, Красногорівка, Марʼїнка, Соледар. Разом з усіма боронили Київ і Гостомель, і Бучу, і Ірпінь, і Мощун, і Макарів. Острів Зміїний – це теж ССО разом з розвідкою, разом з "альфівцями" та ВМС. Кінбурнська коса, Херсон. Зараз – звільнення Старомайорського. Це теж результат, зокрема, і ССО", - сказав Зеленський.

Він повідомив, що за час війни 17 воїнів Сил спеціальних операцій удостоєні звання Героя України. "13 із них, на жаль, посмертно. Загалом 2520 воїнів ССО відзначені державними нагородами", - підкреслив президент.

Він подякую ССО за результати для України, для всього українського народу. "Дякую за шеврон, це дуже почесно!", - підкреслив Зеленський.

Війна в Україні: новини

29 липня в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних сил України. 

Сьогодні зранку стало відомо, що Зеленський приїхав до українських бійців Сил спеціальних операцій на Бахмутський напрямок. У Telegram він зазначив, що хоче привітати наших воїнів з їхнім професійним днем, ушанувати їхню силу. Також президент заслухав доповідь командира.

Вас також можуть зацікавити новини: