Жданов пояснив, навіщо Путіну потрібен Бахмут / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що в разі захоплення українського Бахмута окупантами російська пропаганда подасть це, як "взяття" Берліну в часи Другої світової війни.

Як він зазначив під час ефіру на своєму YouTube-каналі, окупація Бахмута потрібна Путіну, для проведення нової хвилі мобілізації. 

"Я думаю, що росіяни розуміють, що Бахмут для них – це глухий кут, але цього не розуміють у Кремлі. Путін стверджує, що все йде за планом та продовжує наполягати на перемогах. Йому потрібна одна перемога, і ціна цього йому не важлива. І якщо вони візьмуть це місто, у чому я сумніваюсь, то вони це покажуть це, як "взяття" Берліна під час Другої світової війни. Це буде фурор, на якому Путін спробує підняти моральний дух нації та запустити нову хвилю мобілізації, мовляв – от вони вже перемагають", – наголосив Жданов. 

Відео дня

За його словами, бої за Бахмут для окупантів – це самогубство, а тому мобілізовані росіяни вже тікають з передової. 

"Російські військові та командири уже все розуміють. Наша розвідка повідомляє, що цілі групи мобілізованих тікають з фронту та пишуть відмови. Зараз уже туди погнали генералів, щоб агітували росіян йти вперед. З військової точки зору – це самогубство. З іншої точки зору – Путіну все одно, чи ліквідують там сто тисяч мобілізованих. Це як Жуков брав Берлін – поклав 200 тисяч, та по трупах Червона армія перейшла висоти. Той самий метод", – пояснив Жданов. 

Бої за Бахмут

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко заявив, що Бахмут стає найбільш насиченим районом за кількістю артилерії російських військ у всій зоні бойових дій.

Офіцер батальйону "Свобода" НГУ Андрій Іллєнко наголосив, що Росія кинула на Бахмутський напрямок всі боєздатні частини своєї армії. Він додав, що окупанти на фронті зазнають значних втрат.

Раніше повідомлялося, що в районі міста Бахмут Донецької області єгері Десантно-штурмових військ Збройних сил України розгромили ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Підтверджено ліквідацію двох супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: