РФ стянула артиллерию под Бахмут / Міноборони РФ

Українське місто Бахмут у Донецькій області стає найбільш насиченим районом за кількістю артилерії російських військ у всій зоні бойових дій.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, навколо Бахмута російські війська використовують артилерії 152-мм САУ "Мста-С" з СОУ "Успіх-С", РСЗВ "Ураган", 152-мм САУ "Гіацинт-С", 240-мм "Тюльпан". Крім того, за його інформацією, в даний район прибули підрозділи 31-ї ОДШБр і 76-ї ДШД і з'явилися, відповідно, 2С9 і 2с9м 120-мм САУ "Нона-С".

"У цій всій історії з насичення є одне дуже суттєве "але". Ви, звичайно, можете натягнути 100500 стволів, але чи зможете ви ці стволи забезпечити боєкомплектом, щоб зробити 100500 пострілів? Бахмут-це єдиний напрямок, на якому російські війська зараз можуть реалізовувати тактику вогневого валу. Але, реалізують вони її не 24/7, а з паузами. Обстріли хвилеподібні і не постійні. Тобто, вогневий вал повноцінно не забезпечується, а стволи простоюють", – зазначив Коваленко.

Відео дня

За його словами, насичення артилерією і її неефективне використання призводить до того, що ЗСУ її "перемелюють" ще більш ефективно. У підсумку, як додав експерт, Бахмут Зараз на себе не просто стягує живу силу ворога, сковуючи його, але і вирішує, як мінімум, чотири завдання:

  • концентрує значну частину артилерії в одній локації, мінімізуючи її присутність на інших ділянках;
  • продовжує виснаження російського боєкомплекту для ствольної і реактивної артилерії;
  • збільшує локально знос стволів всіх типів і калібрів російської артилерії;
  • дозволяє локалізовано знищувати російську артилерію, сконцентровану в пристріляній і прострілюваній зоні.

Бахмут: ситуація на фронті

Раніше повідомлялося, що Росія сконцентрувала основні свої сили на Донбасі. Щодня росіяни атакують міста Авдіївка, Бахмут, Гірник, Курахове, смт Велика Новосілка, села Бердичі, Кам'янка, Дружба.

За словами речника східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, росіяни головні свої зусилля зосереджують на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Там щодоби відбуваються атаки, штурмові дії, противник використовує всі види артилерії, реактивні системи залпового вогню та авіацію.

Тим часом, за прогнозами аналітиків, російський диктатор Володимир Путін ризикує повністю втратити підтримку з боку колишніх проміжних лідерів "ДНР" і ветеранів через нездатність своєї армії військ відкинути українські війська далі на захід від Донецька і "захистити" Донбас.