"Вагнер" не піде на вторгнення до Києва, каже експерт / скріншот

Після того, як частина "вагнерівців" після невдалого заколоту нібито опинилася на території Білорусі, з'явилися припущення про те, що найманці Пригожина можуть розпочати новий наступ на Київ.

Чи ймовірний такий сценарій, в ефірі 1+1 розповів військовий експерт Олександр Коваленко. Насамперед він наголосив, що "Вагнер" - це підрозділи гібридного типу.

"Для нас немає загрози на сьогодні "маршу на Київ", "вторгнення 2.0" у напрямку Києва, але є загроза диверсій. Вони можуть збільшити свою кількість вздовж кордону, атак на наших прикордонників та не тільки. Тому, на мій погляд, треба буде якось цьому протидіяти глобальніше, ніж до цього", - заявив він.

Що буде з Пригожиним та його найманцями після невдалого заколоту в РФ?

Після переговорів Пригожина з Лукашенком було заявлено, що "вагнерівці" повертаються у польові табори, з ватажка "Вагнера" знімають обвинувачення, а сам він їде до Білорусі. Так закінчився похід Пригожина на Москву.

27 червня самопроголошений президент Білорусі заявив, що Пригожин вже в РБ, а його найманці діляться досвідом з білоруськими військовими.

ЗМІ повідомляли, що у Могилевській області Білорусі за 200 км від кордону з Україною почали будувати військовий табір на вісім тисяч найманців ПВК "Вагнер", таборів буде кілька.

Вас також можуть зацікавити новини: