Військові звільняють населені пункти від окупантів / скріншот

Десантники 80-ї бригади вирішили показати, як складно даються атаки, щоб відвоювати звичайні посадки чи ворожі укріплення під Бахмутом.

Як беруть полонених, як відстрілюються, як непомітно йдуть поміж дерев, як забирають те, що і так належить українцям - штурмовики показали кореспондентці ТСН Наталії Нагорній.  

"Сьогодні хочемо показати вам кадри 80-ої штурмової бригади, це просування по посадках. Тут добре видно, як за кожен метр йдуть бої. У таких боях десантників супроводжують коптери. Це не тільки для того, щоб бачити ворога, а й для того, щоб бачити групу, яка просувається посадкою", - пояснює журналістка.

Вона наголосила, що саме такі кадри дають змогу нам зрозуміти, настільки важко дається нам просування на кожні 100 метрів.

"Дуже багато розтяжок і "сюрпризів" всяких, навіть з коптера не бачиш, коли довкола дерева закривають це все. І хлопцям доводиться йти й під ноги дивитися", - розповідає один з військових.

"Я із собою беру 35-37 кг. Взагалі пересуватись важко, але коли починаєш з цього всього працювати, то нормально", - каже інший боєць. Одне з їхніх завдань - брати полонених, щоб поповнювати обмінний фонд.

Контрнаступ ЗСУ

На початку червня 2023 року українські військові розпочали контрнаступ на півдні країни. Говорячи про Донецький напрямок, більшість представників влади та військових експертів наголошують, що тут йдеться не про контрнаступ, а про зондування оборони противника.

19 червня в Міноборони України заявили, що упродовж двох тижнів на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські захисники звільнили вісім населених пунктів.

Також у понеділок, 19 червня, з'явилося відео з українськими захисниками, які звільнили село П'ятихатки у Запорізькій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: