Наразі ЗСУ промацують оборону російських окупантів / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Павло Нарожний прокоментував інформацію агентства Reuters про те, що наразі Україна задіяла лише 3 зі своїх 12 бригад під час контрнаступу. В ефірі телемарафону на каналі 1+1 він заявив, що те, що наразі відбувається, - це зондування оборони противника.

"Тобто ми б'ємо, військове керівництво споглядає, робить якісь висновки, а потім будуть ухвалюватися рішення про переведення цих резервів. Тому ще попереду основна битва", - наголошує Нарожний. 

Натомість росіяни вже вводять свої резерви, продовжив експерт. Так, окупанти перекинули свої війська із затоплених територій Херсонської області на Бахмутський напрямок. Та й це не зупинило наступ ЗСУ.

Нарожний розповідає, що наразі бойові дії відбуваються на 1-2 оборонній лінії росіян, до 3-ої ЗСУ ще не дійшли. На цих рівнях стоять окупанти найнижчого "рангу".

Контрнаступ ЗСУ 2023

На початку червня ЗСУ розпочали активні бої на півдні України, західна преса вже охрестила ці бої початком контрнаступу українських військових. Представники влади країни підтверджують інформацію, що контрнаступ вже розгортається, та деталей не розкривають. 

18 червня Reuters повідомив, що Євросоюз планує прискорити поставки зброї в Україну для підтримки українського контрнаступу.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що ЗСУ провели контрнаступальні операції на трьох ділянках фронту.

Видання WP зазначає, що поки Україна накопичувала зброю для контрнаступу, Росія витратила не менше семи місяців на підготовку до нього: концентрувала резерви, артилерійську та авіаційну підтримки, накопичувала боєприпаси і пальне, а також закуповувала додаткові запаси і дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: