ЗСУ просуваються на Луганщині / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті є хороші новини: українські воїни вже знаходяться в Луганській області.

Які перспективи і коли будуть взяті Лисичанськ з Сєвєродонецьком, розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі FREEДОМ.

За його словами, на даний момент ЗСУ наступають на широкому фронті: від Куп'янська практично до Лиману.

"Вже можна, напевно, говорити, що наша лінія наступу - це Сватове - Кремінна. Ось на такому широкому фронті ми наступаємо. На сьогодні, наскільки я розумію, ми увійшли в Луганську область, а Харківська область практично 100% звільнена, залишилися тільки невеликі ділянки. Зараз бої йдуть на підступі до Кремінної", - каже Жданов.

Найголовніше, за його словами - дорога постачання в районі Сватового і Кремінної - основна траса логістики російського угруповання в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Вона вже знаходиться під вогневим контролем української артилерії. 

"Якщо такий темп (просування ЗСУ - ред.) буде продовжуватися, то в найближчі кілька тижнів можна розраховувати, що агломерація Лисичанськ - Сєвєродонецьк буде перебувати або в оточенні ЗСУ, або, в кращому випадку, буде звільнена. Тому що, як тільки починає формуватися півкільце, Генштаб РФ намагається відразу виводити свої регулярні частини, залишаючи на прикритті те, що їм особливо не треба (як було в Лимані, де вони кинули в основному ополченців і батальйони добровольчих формувань)", - зазначив Жданов.

Контрнаступ ЗСУ: що відомо

Володимир Зеленський 4 жовтня повідомив, що захисники України звільнили на півдні низку населених пунктів.

"Наші бійці рухаються швидко і потужно", - сказав президент України.

ЗСУ наближаються до Кремінної в Луганській області. На шляху до цього важливого пункту українська армія звільнила село Торське.

Сьогодні, 5 жовтня, голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що деокупація Луганської області почалася, вже кілька населених пунктів звільнені від загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: