Окупанти раптово вирішили передислокувати війська з-під Маріуполя в Вугледар / facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські війська вирішили відвести частину своїх підрозділів і техніки з-під селищ поблизу окупованого Маріуполя: окупанти організували відповідну передислокацію сил в район Вугледара. Раніше повідомлялося, що туди можуть направити не менше 5 тисяч солдатів РФ

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram, йдеться про сили ворога, розміщені по лінії Малоянісоль/Нікольське.

"Всі підрозділи окупантів, розміщених по лінії Малоянісоль/Нікольське за останню добу виведені і перекинуті на ділянку фронту в район Вугледара. Очікуємо збільшення кількості "хороших росіян" найближчі дні", - написав він.

Також чиновник опублікував відповідну карту пересувань ворога:

Андрющенко показав напрямок передислокації військ РФ з-під Маріуполя / фото t.me/andriyshTime

Росіяни перетворили колись процвітаючий Маріуполь на руїну

Нагадаємо, що з початку березня 2022 року місто Маріуполь та його мешканці перебувають у блокаді з боку військ РФ. 

На цей час окупанти знищили майже всю інфраструктуру міста: в більшій частині Маріуполя немає води й світла, люди просять про допомогу через настання холодів. Повідомлялося, що станом на листопад 2022 року у Маріуполі пошкоджено 90% життєво важливої інфраструктури. Також повідомлялося, що росіяни вбили не менше 22 тисяч маріупольців. 

Днями радник мера міста Петро Андрющенко опублікував шокуюче відео про стан міста Маріуполь. Ролик був знятий в лютому 2023 року. На ньому видно, як російська агресія буквально "знищила життя" в раніше процвітаючому українському місті.

Вас також можуть зацікавити новини: