Україна отримала БТРи THeMIS / скріншот

В Україну прибули безпілотні гусеничні бронетранспортери THeMIS, які виробила естонська оборонна компанія Milrem Robotics.

Випробування безпілотних БТРів проводили біля Києва, в них брали участь військовослужбовці українського медбатальйону, пише Delfi.

Представник Milrem Robotics повідомив, що українці були ретельно підготовлені.

Відео дня

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські окупаційні війська вдерлися в Україну без оголошення війни. Вороги атакували військові та цивільні об'єкти. За відомостями МВС України, через окупантів вже загинули понад 7 тисяч цивільних.

Агресію РФ проти України засудив майже весь світ. Країни Заходу вирішили допомагати Україні грошима й озброєнням.

У серпні в Міністерстві оборони Естонії повідомили, що країна передасть нашій державі летальну зброю - протитанкове озброєння й міномети.

Довідка УНІАН. Безпілотний гусеничний БТР THeMIS називають пристроєм, який може допомогти скоротити чисельність особового складу на передовій. Безпілотний БТР можна використовувати як для підвезення боєприпасів, так і для вивезення поранених.

THeMIS може перевозити до 750 кг й розвивати швидкість до 20 км на годину. Ціна цього безпілотного БТРа становить від 300 тис. євро. Його вже взяли на озброєння 11 держав, зокрема, Німеччина, Британія та США.

Вас також можуть зацікавити новини: