Під Куп'янськом зараз гаряче / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Наступом на Куп’янському напрямку росіяни намагаються відволікти українські сили оборони від атак навколо Бахмута. Таку думку висловив військовий аналітик Петро Черник у коментарі Military Media Center.

Він нагадав, що на Бахмутському напрямку Сили оборони перехопили стратегічну ініціативу. 

"Поки що вони (росіяни – УНІАН) у самому місті залишаються, але стратегічні висоти (поряд) є нашими. І з кожним днем ми все більше і більше наближаємось до оперативного оточення", — сказав Черник.

Відео дня

За його словами, місто Бахмут для росіян є не просто стратегічною локацією, а "політичним питанням дуже високого калібру". 

"Адже вони на весь світ проголосили, що Бахмут їхній. І як тільки там їхнє угруповання буде або знищене, або ще краще взяте у полон – це буде катастрофічна персональна іміджева поразка Путіна", — зазначив Черник.

Він пояснив, чому саме Куп’янський напрямок обраний для відтягування українських сил з-під Бахмута. 

"Росіянам логістично зручно забезпечувати Куп’янський напрямок і вони добре розуміють, що і нам найлогічніше з метою захисту перекидати сили з-під Бахмута. Тому вони так тиснуть саме там", — сказав Черник.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку російські війська протягом тижня вели штурмові дії, намагаючись витіснити підрозділи Сил оборони в бік річки Оскіл.

Як повідомляв УНІАН, днями речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий інформував, що ворог намагається максимально вразити позиції ЗСУ артилерійським і авіаційним вогнем, а після цього штурмувати їх. Але, за словами Череватого, "навіть локального успіху за весь час окупанти не досягли". Він додав, що навесні росіяни анонсували велику наступальну операцію, але її на зараз локалізовано до боїв. Українські військові не дають окупантам перехопити ініціативу.

Череватий зазначив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони тримають ініціативу, штурмують і тиснуть ворога по флангах. При цьому ворог відчайдушно чинить опір.

Сьогодні ж Череватий повідомив, що Сили оборони змусили ворога відійти з позицій в районі Андріївки і це дозволяє тепер завершити нашим військовим операцію по оточенню Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: