На сході України тривають запеклі бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти мають завдання відсунути українські війська за річку Оскіл.

Як повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт Владислав Селезньов, армія РФ хоче вибити підрозділи ЗСУ з території Луганської області.

"На Купʼянському напрямку дуже складна ситуація. Противник на цьому напрямку зосередив дуже чималий ресурс. Зокрема, Сергій Череватий повідомляв, що до 100 тис. осіб росіяни зосередили по цій лінії фронту", - сказав Селезньов.

Відео дня

Експерт наголосив, що росіяни намагаються створити умови для наступу на Словʼянськ та Краматорськ.

"Росіянам дуже важливо відсунути наші війська за річку Оскіл та вибудувати оборону по лівому березі цієї річки. Також вони намагаються вибити наші підрозділи з території Луганської області. Йдеться про наший плацдарм в районі Білогорівки. Таким чином вони намагаються створити умови для наступу у бік Словʼянська та Краматорська. Чи вдасться їм це, питання дискусійне. Оскільки наші Сили оборони там так само активно протидіють противнику. Росіяни зазнають втрат, але бої тривають дуже важкі", - додав він.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Раніше у ЗСУ зазначали, що російські загарбники зібрали на Лимано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

17 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ворог перейшов у наступ на Куп'янському напрямку.

За даними британської розвідки, російська пропаганда намагається заявити про великий наступ окупантів на Куп'янському напрямку задля того, щоб відвернути увагу від ситуації на фронті в районі Запоріжжя. А реальних успіхів, за даними британців, у росіян немає.

Вас також можуть зацікавити новини: