Окупанти не мають достатньо сил для атаки з півночі / Скріншот

У російських окупантів немає необхідних сил, щоб завдати серйозного удару з боку Сумської або Чернігівської областей. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону.

"На мій погляд, малоімовірно, що з того боку буде серйозний удар. Бо для того їм потрібен дуже великий корпус. Хоча б 40-тисячний. Де його взяти – мені важко зрозуміти", - зазначив Черник.

Крім того, додав він, що такий корпус потрібно забезпечити військовою технікою та озброєнням.

Відео дня

"825 танків, 2,5 тисячі броньованих машин і до тисячі ствольної артилерії. У них дефіцит з цим усім. Але, як казав Марк Туллій Цицерон, чим ближче крах імперії, тим божевільніші їхні дії", - сказав експерт.

Черник додав, що якщо російські окупанти все ж вирішать атакувати, то українці не можуть "не дозволити їм і там гинути".

"Там уже побудована своєрідна "лінія Маннергейма", є дуже серйозні мінні поля – деякі сягають до двох кілометрів шириною. Тобто їм доведеться рухатися тільки дорогами. А як працювати на дорогах - ми вже навчились", - зауважив він.

Ситуація на північному напрямку

Після прибуття на територію Білорусі найманців приватної військової компанії "Вагнер" Україна вчергове посилила заходи безпеки на прикордонні.

Зокрема, на Чернігівщині лише на одному з напрямків було вирито ще понад 40 км протитанкового рову та створено понад 30 тис. мінних пасток для ворожих сил. 

Крім того, ділянки державного кордону додатково посилили невибуховими та вибуховими загородженнями.

21 липня командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив, що російські диверсійно-розвідувальні групи здійснили спроби проникнення на українську територію на прикордонні Сумської та Чернігівської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: