Окупанти намагалися прорватися до Сумської та Чернігівської обалстей / фото t.me/mod_russia

Російські диверсійно-розвідувальні групи здійснили спроби проникнення на українську територію на прикордонні Сумської та Чернігівської областей.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, РФ не полишає спроб знайти слабкі місця в українській обороні безпосередньо на Чернігівському та Сумському напрямках. 

За словами командувача, у прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп ворога, але всі спроби були невдалими.

Відео дня

"Ми вживаємо всіх необхідних заходів щодо посилення наших оборонних спроможностей у тісній взаємодії з головами військових адміністрацій щодо збільшення кількості невибухових інженерних загороджень, а також встановлення додаткових камер спостереження", - зазначив він.

Наєв також запевнив, що у разі спроби перетину будь-якої ділянки державного кордону ворог успіху не матиме. 

"Якщо ж рівень загрози зростатиме, Генштабом ЗСУ передбачено підсилення наших військ для того, щоб унеможливити намагання ворога вдертися до України", - додав він.

Ситуація на півночі України

Як відомо, після прибуття на територію Білорусі найманців ПВК "Вагнер" Україна вчергове посилила заходи безпеки на прикордонні.

Зокрема, на Чернігівщині тільки на одному з напрямків було вирито ще понад 40 км протитанкового рову та створено понад 30 тисяч мінних пасток для ворожих сил. 

Також ділянки державного кордону додатково посилили невибуховими та вибуховими загородженнями.

Вас також можуть зацікавити новини: