Експерт пояснив, коли в Росії настав "припасний голод" / фото ua.depositphotos.com

Складський запас боєприпасів армії Російської Федерації майже вичерпано. Вже найближчими місяцями окупанти відчують "боєприпасний голод".

"Росіяни протягом найближчих кількох місяців виходитимуть за всіма типами озброєнь на так званий припасний голод - боєприпасний, ракетний, голод певних типів озброєнь. Голод - це коли їм доводиться працювати "з коліс". Коли складські запаси використані до нуля, бойові завдання виконуються за допомогою тих засобів ураження, які виробила промисловість зараз", - розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі телемарафону.

При цьому він вказав, що така ситуація очікується та в інших групах озброєння.

Відео дня

"Тих же ракет вони можуть виробляти в районі 30-40 на місяць і не більше того. Тому вони або по 1-2 ракети в день будуть відстрілюватися, або збирати місяць або два, щоб зібрати хвилю 70-100 ракет", - пояснив експерт.

Водночас він нагадав, що поки Росія виходить "на плато з використання всіх видів озброєнь з коліс", за спиною України "Європа і весь цивілізований світ, який готовий надати певну кількість озброєнь".

Запаси боєприпасів в Росії - що відомо

Керівник ГУР Міноброни Кирило Буданов заявив, що у Росії запасів ракет залишилося на два-три удари. При цьому він вказав, що россяни економлять "кинджали", тому що їх занадто мало, а виробляти нові проблемтично.

Пізніше він заявив, що до березня 2023 року проблема з боєприпасами в РФ, зокрема артилерійських, стане суттєвою. За його словами, запаси боєприпасів у росіян скоротяться до 30%.

Вас також можуть зацікавити новини: