Танк Т-72Б3 / Міністерство оборони РФ

Російська оборонна промисловість багато в чому пов'язана з імпортом західних комплектуючих. Без них вона здатна виробляти обмежену кількість озброєння. А нова техніка залишається без сучасних деталей.

Відповідною інформацією поділилися експерти в коментарях виданню "РБК-Україна", яке опублікувало дослідження про поточний стан оборонної промисловості РФ.

За словами військового фахівця Владислава Селезньова, майже кожному типу сучасного озброєння потрібна електроніка. А вона в Росії не виробляється — держава-агресор тут покладалася на імпорт.

Відео дня

"Це чіпи, це блоки управління, електронні плати, які відповідають за ту найвищу технологічну складову російської зброї, яка розхвалена всіляко всіма можливими способами російською пропагандистською машиною", — розповів Селезньов.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко повідомив, яку техніку і боєприпаси може самостійно виготовляти Росія. Список включає снаряди для РСЗВ, БМП-1 і Т-72. Однак нова техніка буде позбавлена сучасних комплектуючих західного виробництва.

"Це старі машини, у них немає, наприклад, лазерних далекомірів, приладів нічного бачення, інших функцій, які вони закуповували у Франції, Італії чи Німеччині. Зараз їм цього не продають, тому вони в Росії вирішили зробити відкат. Наприклад, вони випускали БМП-3, яка була набагато більш сучасною. Зараз вони зробили відкат на БМП-1", — заявив Мусієнко.

Проблеми з технікою в російській армії

  • Згідно зі свіжим даними від Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення українські захисники знищили понад 14 тисяч одиниць ворожої техніки. Сюди відносяться 254 літаки, 2254 танки і 1355 артилерійських систем.
  • В середині серпня надійшла інформація, що Росія отримала доступ до арсеналів Білорусі, щоб поповнити запаси озброєння і боєприпасів.
  • З кінця травня РФ відправляє на фронт в Україні розконсервовані танки Т-62, які були прийняті на озброєння в СРСР більше 60 років тому.

Вас також можуть зацікавити новини: