Під час атаки на Севастополь були пошкоджені російські десантний корабель і підводний човен / фото соцмережі

За непідтвердженими даними, внаслідок атаки на Севастопольський морський завод, який ремонтує російські судна, можуть бути ураженими 8 ворожих кораблів. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

Загалом, за його словами, ця атака, яка була по Севастопольському заводу, ввійде однією з визначних сторінок в історії цієї війни. Він нагадав, що в результаті удару знищений новий підводний човен росіян, і це вагомо.

"А я ще можу сказати, що за даними, які поки що є не підтвердженими, могли зазнати пошкоджень 8 кораблів і підводних човнів. Зараз цей рівень вивчається. Про два відомо точно - це те, що встановлено. Решта зараз вивчається. Плюс зазнав пошкоджень сам завод ремонтний", - зазначив Мусієнко.

Відео дня

За його словами, наразі щодня здатності і можливості ЧФ РФ зменшуються у Криму і робота буде тривати.

"Є дві мети того, що відбувається зараз в Криму. Перше – це встановлення панування українськими силами в північно-західній акваторії Чорного моря. Друге – це зменшення оборонного потенціалу ворога. Щодо другого завдання, я думаю, що незабаром ми побачимо ще наслідки нищівні для ворога.Тому що знищується система ППО, а це означає, що розчищається дорога для дій нашої авіації, ракет і дронів", - зауважив експерт.

Мусієнко зазначив, що йде мова і про те, щоб зменшити можливості Росії застосовувати ракети "Калібр", діяти в Чорному морі. 

"А далі, звичайно, буде робота і по зменшенню обсягів їхніх складів з боєприпасами і можливостей їх ефективно оборонятися на південному напрямку. І це дійсно має допомогти нашим підрозділам на передовій", - сказав Мусієнко про мету нинішніх атак по військових об’єктах окупованого Криму.

Він додав, що звільнення "вишок Бойка" – це теж ознака цієї системної роботи наш сил, яка триває у Чорному морі. Нагадав, що на вишках була розміщена система росіян, за допомогою якої вони стежили за надводною акваторією Чорного моря. Тепер ворог позбавлений такої можливості. 

Атака на завод у Севастополі та повернення "вишок Бойка".

Як повідомляв УНІАН, під час атаки по Севастопольському морському заводу 13 вересня були пошкоджені російські десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону". "Мінськ" повністю знищений. За словами експертів, обидва судна перебували на завершальних стадіях ремонту, на який росіяни сумарно витратили близько 40 млн рублів.

У ніч на 14 вересня в окупованому Криму вдруге знищено російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф". Сталося це в районі Євпаторії. Відомо, що цей комплекс є однією з ключових складових ворожої системи ППО на окупованому півострові. Вперше таку систему вдалося уразити на мисі Тарханкут 23 серпня.

11 вересня Головне управління розвідки України повідомило, що під контроль ЗСУ повернуті всі чотири бурові платформи - "Петро Годованець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і "Сиваш". Ці так звані "вишки Бойка" - бурові газо- та нафтовидобувні платформи, які належать Україні, та перебувають зараз біля берегів Криму в Чорному морі. Росія захопила їх після анексії півострова в 2014 році та використовувала у військових цілях, зокрема, для розміщення засобів РЛС.

Вас також можуть зацікавити новини: