У Росії знову палала НПЗ / скріншот

Сьогодні вночі на території Російської федерації було атаковано три об'єкти. Це операція Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Про це УНІАН повідомили джерела у спецслужбах. Зокрема, йдеться про Волгоградський нафтопереробний завод. Також були атаковані "Калуганефтепродукт" та Новолипецький металургійний комбінат.

Військові цілі уражено. Ці всі атаки - операція ГУР.

Росіяни налякані вибухами / скріншот

"Внаслідок операції ГУР в ніч на 12 травня було атаковано НПЗ у Красноармійському районі Волгоградській області. Ураження обʼєкту відбулося близько 2:30 ночі за місцевим часом. У результаті атаки дронів-камікадзе на території підприємства пролунало кілька вибухів, після чого на НПЗ розпочалася пожежа. Інформацію про ураження НПЗ також підтверджує губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров", - зазначило джерело.

Крім того атаки БпЛА зазнали також Новолипецький металургійний комбінат та нафтобаза "Калуганафтопродукт".  Дані обʼєкти раніше вже були атаковані безпілотниками. 

Вночі в Росії було атаковано три об'єкти, це операція ГУР, - джерело

"Подібні обʼєкти на території РФ будуть системно атаковані стільки, скільки буде потрібно до їхньої повної нейтралізації. З огляду на вперте намагання Московії посилювати натиск на фронті, Кремль не матиме достатніх сил та засобів, аби захистити свої стратегічні підприємства в тилу. Росіянам доведеться обирати, що саме захищати: або свою нафтопереробну і металургійну галузі, або ж окупаційні війська в Україні", - наголосило джерело УНІАН.

Атаки на російські НПЗ

Як повідомляв УНІАН, в результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони в ніч на 10 травня був атакований нафтопереробний "Перший завод" в Калузькій області РФ. 

Обʼєкт був атакований кількома дронами-камікадзе. 

"У період з 00:45 до 01:25 на обʼєкті пролунало пʼять потужних вибухів, в результаті яких виникла масштабна пожежа. За попередньою інформацією у ході виконання завдання було уражено установку атмосферно-вакуумної трубчатки АВБТ-101 (виробнича потужність - переробка 1,2 млн. т. на рік) та 3 цистерни з дизельним пальним та 1 цистерна з мазутом", - поінформували джерела УНІАН.

"Перший завод" -  це найбільше нафтохімічне підприємство у Калузької області, розташоване приблизно в 300 кілометрах від українського кордону. НПЗ займається переробкою товарної нафти і газоконденсату. Цей обʼєкт українська розвідка вже атакувала 15 березня 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: