ЗСУ продовжують відбивати атаки на Соледар / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Аналітик Defense Express Сергій Згурець заявив, що Соледар обстрілюється росіянами з трьох боків.

"Ворог, упершись в оборону Бахмута, намагається з півдня й півночі обійти Бахмут з метою перерізання ліній забезпечення, але до ліній забезпечення ворогу ще далеко. Соледар розташований на північ від Бахмута, і ворог намагається пробитися через місто, щоб вийти на трасу, яка зі Слов'янська забезпечує Бахмут. Ситуація в Соледарі складна. Ворог активізував штурмові дії, додавши нових сил на цю ділянку. ЗСУ завдають ворогу значних втрат", - зауважив Згурець для телеканалу "Еспресо".

За словами експерта, ситуацію навколо Соледара ускладнює те, що раніше ворог захопив Яковлівку Бахмутського району.

Відео дня

"Цей населений пункт з півночі нависає над Соледаром і дозволяє ворогу завдавати удари по долині, де розташований Соледар. Ворог намагається з трьох боків атакувати місто. Туди будуть перекинуті додаткові підрозділи ЗСУ. Вибивати противника буде складно, і наша оборона стає жорсткішою. Будемо наступати та звільняти Донбас", - наголосив Згурець.

Ситуація на Донбасі

Офіцер першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Сухопутних військ ЗСУ Тарас Березовець вважає, що критична точка боротьби за фортецю Бахмут ще не пройдена. На його думку, пік протистоянь має відбутися у січні 2023 року.

Раніше стало відомо, що у Соледарі тривають важкі бої. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий говорив, що росіяни не контролюють місто й зазнають великих втрат.

За словами радника Офісу президента Олексія Арестовича, ворог намагаються відрізати Соледар від Бахмута.