ЗСУ стримують окупаційні війська / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У Соледарі Донецької області наразі тривають важкі бої з російськими окупантами. В ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що окупаційні війська не контролюють місто і зазнають великих втрат.

"Там йдуть важкі кровопролитні бої", - сказав речник.

За його словами, лише від початку цієї доби було 76 обстрілів та 10 бойових зіткнень. Зараз Збройні сили України намагаються вирівняти тактичне положення, а також завдати ворогу максимальних втрат в особовому складі та техніці.

Відео дня

"Робимо все, щоб зберегти свої сили. Соледар не перебуває під контролем РФ. Тактика у них не змінилася: масовані атаки піхотою, яка наступає безперервно, крок за кроком у них виходили невеликі поступи", - розповів Череватий.

Пізніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак також підтвердив, що підрозділи Збройних сил України не втратили контроль над містом Соледар Донецької області.

Війна в Україні: ситуація під Соледаром

Військовий експерт, директор з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь прокоментував заяви західних ЗМІ про те, що росіяни перекидають свої війська з-під Бахмута на Соледар.

Ворог концентрує угруповання задля проведення наступальних дій, констатували в Офісі президента.

Вас також можуть зацікавити новини: