Ворог атакував на всіх напрямках: у Генштабі назвали два найгарячіші

Протягом доби відбулось 68 бойових зіткнень.

Найбільше ворожих атак за минулу добу Силам оборони довелося відбити на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В повідомленні сказано, що протягом доби відбулось 68 бойових зіткнень.

Зазначається, що на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки ворога біля Авдіївки та ще 16 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, 15 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 6 атак біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

 На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки поблизу Макіївки Луганської області та Григорівки, Веселого Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. 

В Генштабі зазначають, що на Бахмутському напрямку окупанти здійснили чотири атаки біля Андріївки та Кліщіївки Донецької області. На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито 5 атак в районі Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення. 

В Генштабі зазначають, що ворог також не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра – протягом доби здійснив 8 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Ситуація на фронті - що відомо

Як повідомляв УНІАН,  військовий експерт BILD  Юліан Рьопке зазначає, що ЗС РФ частково перейшли в оборону під Куп'янськом. Так, за даними експерта, з кінця грудня російські війська припинили масштабні атаки бронетехніки на село Синьківка Харківської області, яке вони намагалися взяти з метою подальшого наступу на Куп'янськ. Вже близько двох тижнів в атаку там йдуть тільки окремі піхотні частини без підтримки бронетехніки.

Вас також можуть зацікавити новини: