У Бахмуті тривають запеклі бої / фото libkos

Росіяни продовжують атаки в Бахмуті, вони вже істотно виснажені, але ще мають величезну кількість боєприпасів. Про це сказав військовослужбовець п’ятого окремого штурмового полку Збройних сил України Юрій Сиротюк в ефірі телемарафону.

"Росія, на жаль, знищує все живе, використовуючи засоби, які в них є - артилерію, авіацію, ідуть постійні атаки. Зокрема, останніми днями росіяни дуже активно атакують на півночі, намагалися перерізати дорогу з Хромового, вийти на цю дорогу. Відповідно кожна піхотна атака Росії супроводжується артилерійським обстрілом, тому, звичайно, дуже важко українським піхотинцям, які перебувають на відкритій місцевості і зупиняють цю навалу за навалою", - сказав Сиротюк.

При цьому, за його словами, дороги в Бахмуті контролюються, а на південному напрямку контролюється взагалі все місто.

Відео дня

"Тобто будь-які спроби, які раніше були, вийти і перерізати дорогу на Костянтинівку, нічим не завершилися, там атаки ворога захлинулися. І дуже багато фейків, що ворог десь просувається. Тривають інерційні атаки ворога в місті, ворог вже істотно виснажений, але, на жаль, і далі має величезну кількість боєприпасів, тому цим вогняним валом – "сирійською тактикою" - і далі продовжує знищувати місто", - додав військовий.

Ситуація у Бахмуті

Як повідомляв УНІАН, Бахмутський напрямок на сьогодні є найскладнішим з усіх ділянок фронту - там точаться запеклі бої. Особливо складною є ситуація в самому Бахмуті.

26 квітня командувач Сил спеціальних операцій Збройних сил України, бригадний генерал Віктор Хоренко повідомив, що в Бахмуті дуже важливою є перевага української якості над російською кількістю.

Вас також можуть зацікавити новини: