Вночі окупанти тероризували Україну "Шахедами" / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні вночі ворог завдав удару по південних регіонах України, в Одеській області сталося влучання у цивільну інфраструктуру. Про це повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України.

"Ворог системно тероризує південні регіони із застосуванням ракет і ударних дорнів.  Вночі здійснив потужну дронову атаку, серед якої запустив й керовану ракету повітряного базування  Х-59 по Кіровоградщині", - розповіли у пресслужбі.

Зазначається, що майже п’ять годин напруженої бойової роботи сил протиповітряної оборони  призвели до збиття ракети Х-59  та 11 БпЛА типу "Shahed-131/136": по три у Кіровоградській та Миколаївській областях, два – на Одещині, по одному – на Херсонщині, у Дніпропетровській й  Вінницькій областях.

Відео дня

"На жаль, є влучання по технічній території інфраструктурного об'єкта на Одещині. Критичних руйнувань і постраждалих не зафіксовано", - запевняють у Силах оборони.

Ситуація на півдні Україні - останні новини

Нагадаємо, 2 листопада ввечері російські окупанти атакували Одещину двома надзвуковими ракетами типу "Онікс" з тимчасово окупованого півострова Крим. Ракети були випущені з берегового ракетного комплексу "Бастіон", вони втратили бойову спроможність на підльоті до узбережжя Чорного моря.

Напередодні на південному напрямку українські захисники ліквідували понад три десятки окупантів, знищено чотири БТР-82, реактивну систему залпового вогню "Град", десять гармат, чотири  одиниці автомобільної техніки, а також п’ять ворожих пунктів – два польових та три спостережних.

Тактична авіація загарбників атакувала прибережні населені пункти Херсонщини 44 керованими авіабомбами. Внаслідок цього вщент зруйновано чотири будинки, будівля дитячого садочка, водонапірна башта в одному з населених пунктів, пошкоджено до півтора десятка будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: