Вибухи на російських аеродромах: Світан розповів про новинки ЗСУ (відео)

За його словами, після вибухів на російських аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", військове керівництво РФ буде терміново шукати системи ППО.

Новий дрон від Укроборонпрому вже може використовуватися ВСУ. Дальність його польоту становитиме 1 000 км. Це означає, що українські сили без проблем дотягнуться до Москви.

Про нові "пташок" і про перспективи України розповів військовий експерт Роман Світан у новому випуску програми "Аргумент".

За його словами, після вибухів на російських аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", військове керівництво РФ буде терміново шукати системи ППО.

"Я думаю, вони зараз витягнуть старі системи зі зберігання. Будуть вибудовувати систему ППО на глибині в тисячу кілометрів, в залежності від тих проблем, які наші БПЛА будуть нести. Зрозуміло, що це буде Москва - один з пріоритетних напрямків. Далі будуть закриватися ППО всі аеродроми і військові об'єкти", - говорить Світан.

Світан зазначив, що поки цією системою ЗСУ не можуть дістати до Уралу, до Уралвагонзаводу. Для того, щоб туди дійти, Україні потрібні Tomahawk з дальністю 2,5 тис км. 

"Це, я думаю, наш "шах": або ми отримаємо Tomahawk, які довго вже просимо, або може самі зробимо що-небудь таке - таку ж ракету, яка дійде до Уралвагонзаводу. Тоді можна говорити про те, що ми будемо контролювати і військове виробництво Росії, і аеродроми, і точки пуску ракет і місця їх зберігання, що для нас дуже важливо. Повний контроль військових об'єктів!"- зазначив експерт.

Світан обґрунтував свою впевненість у тому, що Україна може виробляти ракети великої дальності. Так, за його словами, той же стратегічний ракетний комплекс "Сатана", зроблений на "Південмаші", та інші ракети, зроблені на українському виробництві це доводять.

"Виробництво того ж "Південмаш" розміщено в скелі, туди пробитися неможливо ніякими засобами, навіть включаючи і ядерну зброю. Тому є у нас виробництва, які можуть виконувати і такі завдання в тому числі. У нас було виробництво того ж "Грому" (переносний зенітний ракетний комплекс - ред.). Ми можемо робити балістичні ракети і на нашому щаблі запускають деякі французькі та американські ракети, які виводять потім у космос. Тому для нашої ракетної промисловості якраз це зовсім не проблема. Головне, щоб було поставлено завдання і було фінансування", - пояснив Світан.

Вибухи на російських аеродромах: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня на російському аеродромі Енгельс у Саратовській області прогриміли вибухи. Також вночі чули вибухи на аеродромі в Рязанській області. 

Відомо, що на цих аеродромах базуються стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3, які використовуються для масованих обстрілів України.

Пізніше в Міністерстві оборони РФ заявили, що вибухи сталися внаслідок того, що Україна нібито запустила по них "безпілотні літальні апарати радянського виробництва".

А в ніч на 6 грудня невідомий безпілотник атакував аеродром у Курську, там загорівся нафтонакопичувач.

В Офісі президента України зазначили, що російська влада повинна знати, що "якщо дуже часто запускати щось у повітряний простір інших держав, то невідомі літальні об'єкти колись повернуться в місця вильоту".

Вас також можуть зацікавити новини: