Українські пілоти щоденно нищать росіян / фото facebook.com/kpszsu

Українські захисники за 21 травня завдали 12 авіаударів по районах зосередження російських окупантів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 4 - по зенітно-ракетних комплексах. Протягом доби було знищено 3 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу", - йдеться у повідомленні.

Також, як заявили в Генштабі, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще одну важливу ціль противника.

Відео дня

Крім того, повідомляється, що протягом доби противник завдав по території України 4 ракетних та 45 авіаційних ударів, здійснив більш як 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Для завдання ракетних ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка, противник знову використав ЗРК С-300, які не є високоточною зброєю, що, в свою чергу, підкреслює тактику терору з боку російської федерації", - мовиться у зведенні Генштабі.

Втрати Росії на 21 травня - дані Генштабу ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабної війни серед особового складу склали 203 тисячі 160 чоловік. Відомо, що за минулу добу ЗСУ ліквідували 730 загарбників.

Як заявив президент США Джо Байден, тільки у боях за місто Бахмут на Донеччині Росія втратила близько 100 тисяч чоловік особового складу.