На Таврійському напрямку знищено майже дві роти росіян  / фото facebook.com/CinCAFU

Сили оборони України на Таврійському напрямку знищили майже дві роти російських загарбників.

Як повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram, на Таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога з позицій.

Зокрема, артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1247 вогневих завдань.

Відео дня

"За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти", - повідомив Тарнавський.

Крім того, знищено 28 одиниць військової техніки противника.

Йдеться про 6 танків, 5 бойових броньованих машин (ББМ), 4 гармати Д-30, самохідна артилерійська установка 2С9 "Нона", 3 безпілотні літальні апарати "Орлан-10", самохідна артилерійська установка "Акація", комплекс далекого візуального спостереження "Муром-М", станція РЕБ та автомобільна техніка.

Також було знищено склад боєприпасів ворога.

Контрнаступ ЗСУ - нові успіхи бійців

Як повідомляв УНІАН, раніше командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони України досягають успіху, просуваються вперед і повернули раніше окуповані території на Бахмутському напрямку.

Речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські війська мають успіх у наступі біля Кліщіївки на Бахмутському напрямку.

4 липня стало відомо, що у рамках наступальних операцій Сили оборони України просунулися до 2 км углиб ворожих позицій на Бердянському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості, завдають вогневого ураження по виявлених цілях противника, ведуть контрбатарейну боротьбу і проводять розмінування.