Росіяни змушені застосовувати ударні вертольоти на півдні України / фото ua.depositphotos.com

Росіяни на півдні України відчувають критичний дефіцит артилерії, а тому змушені застосовувати ударні вертольоти, яким все частіше й частіше доводиться зближуватися із лінією фронту, де не тільки місцями присутнє охоплення ППО України, але і мобільні групи з ПЗРК, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"У травні у російських окупаційних військ була рекордна кількість знищеної артилерії - 553 одиниць. За першу половину червня вже знищено - 373 одиниць. Росіяни за півтора місяці втратили, як ніколи раніше, величезну кількість стволів, без яких вони не те що наступати, навіть обороняються не можуть. Зрозуміло, їм терміново потрібна компенсація втрат, забезпечити яку розконсервацією і кульгавою логістикою неможливо. А тому в хід вступають вертольоти", - зазначив експерт.

За його словами, схожа схема працювала на правому березі Херсонської області, коли ЗСУ знищували російську артилерію в режимі нон-стоп, а логістика не дозволяла компенсувати втрати:

Відео дня

"В якості артилерії стали виступати ударні вертольоти, які методом кабрування обстрілювали позиції Сил оборони України".

Втрати Росії в Україні - актуальне

Раніше повідомлялося, що за 17-18 червня сили ППО України знищили два російські ударні вертольоти Ка-52, а також 12 БПЛА різного типу.

Станом на 18 червня, втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення попередньо складають 304 вертольоти і 314 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: