Українські воїни стримують ворога / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські війська за 9 листопада здійснили 23 атаки в районах Мар’їнки та Новомихайлівки й штурмують з авіацією інші напрямки. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Зазначається, що протягом доби відбулось загалом 55 бойових зіткнень.

Війна в Україні - ситуація на напрямках 9 листопада

Звітуючи про ситуацію на фронті по напрямках, у Генштабі зазначили:

Відео дня
  • На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 23 безуспішні атаки в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку загарбники, за підтримки авіації, вели штурмові дії південно-східніше Новокалинового, Авдіївки, Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили сім атак. На Шахтарському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії поблизу Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області, успіху не мав. 
  • На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області, де наші воїни відбили сім атак. Безуспішні штурмові дії окупнатів були біля Стельмахівки та Новоєгорівки Луганської області, що на Лиманському напрямку. 
  • На Бахмутському напрямку наші захисники відбили сім атак противника в районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області. 
  • На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Вербового та Роботиного Запорізької області, де нашими захисниками відбито чотири атаки. 

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

Також зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ.

Крім того, за даними Генштабу, цієї доби ворог завдав один ракетного та 13 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, російська федерація вчергове атакувала Україну, застосувавши  керовану ракету Х-59, яку було знищено нашою протиповітряною обороною.

Втрати Росії в Україні 9 листопада - нові удари ЗСУ

Протягом 9 листопада авіація Сил оборони завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Підрозділи ракетних військ уразили два пункти управління, чотири артилерійських засоби та станцію радіоелектронної розвідки РФ.

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, РФ щодня атакує українських захисників біля Мар’їнки та Новомихайлівки, але успіхів не має. Також протягом місяця росіяни ведуть активні бої за Авдіївку. 

За словами речника 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антона Коцуконя, Авдіївка фактично перебуває в напівоточенні з трьох сторін. Бої на тому напрямку не вщухають, росіяни ідуть в атаки щодня.

Важкі бої цілодобові ведуться і на Бахмутскому напрямку. Командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко розповів, що російські війська змінюють тут свою тактику ведення бойових дій, намагаючись отримати успіх. Але ініціатива повною мірою продовжує залишатись на боці Сил оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: