Окупанти схильні надавати своїм командирам неправдиві й надто позитивні звіти / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Командири російських окупаційних військ можуть приймати оперативні та тактичні рішення, використовуючи карти поля бою в Україні, які відрізняються від тактичної реальності.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), коментуючи на критику російського командування з боку їхніх "військових блогерів". Зазначається, що нібито через неспівпадіння карт російські війська не завдають ударів по передбачуваній великій концентрації українських сил поблизу лінії фронту.

"[Окупанти] на фронті має доступ до "справжньої" карти [лінії фронту], і... російські командири наказують російським військам проводити звичайні штурми, щоб отримати успіхи, які узгоджують "справжню" карту з картою російського генштабу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В ISW пишуть, що раніше були окремі випадки штурмових операцій на рівні російських батальйонів і полків, спрямованих на досягнення відповідності неточним картам лінії фронту.

Зазначається, що генштаб РФ все частіше вимагає позитивних звітів від командирів на фронті, тому змушує їх "досягати тактичних здобутків", які відповідали б картам генштабу.

Також повідомляється, що російські командири на всіх ланках схильні давати неправдиві й надто позитивні звіти своїм начальникам, а російський генштаб сприяє цій широко поширеній практиці.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти атакували українські позиції на кількох напрямках, але безуспішно. Минулої доби відбулось 57 бойових зіткнень. Зокрема, на Бахмутському напрямку наші захисники відбили 22 атаки противника.

Вас також можуть зацікавити новини: