Авіація та ракетники ЗСУ розбомбили скупчення росіян: подробиці від Генштабу

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили чотири райони зосередження окупантів.

Авіація Сил оборони Україна за 13 травня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також удар по російському зенітно-ракетному комплексу.

Крім того, як повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні, українські бійці збили два російських БПЛА типу "Орлан-10".

"Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, а також 2 станції радіоелектронної боротьби противника", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за 13 травня росіяни завдали один ракетний удар ракетою С-300 по Миколаєву, 66 авіаційних ударів, а також здійснили близько 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог продовжує застосовувати тактику терору", - попередили у Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 13 травня - дані Генштабу

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні станом на 13 травня попередньо склали 198260 чоловік особового складу. За добу українські воїни ліквідували 590 окупантів.

Також з початку широкомасштабного вторгнення Росія втратила на полі бою в Україні: танків - 3751, бойових броньованих машин - 7307, артилерійських систем - 3095, РСЗВ - 561, засоби ППО - 314, літаків - 308, вертольотів - 294.