"Армія дронів" за тиждень "мінуснула" 30 ворожих танків та 180 окупантів  / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Завдяки ударним підрозділам, що забезпечуються у межах проекту "Армія дронів", за тиждень (2-10 квітня) уражено 30 російських танків, 86 бойових броньованих машини та майже 100 гармат. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров y Telegram.

"Дрони працюють. За тиждень на фронті мінус 30 російських танків, майже 100 гармат та 86 бойових броньованих машин", - заявив він.

Також було знищено 16 ворожих САУ, шість засобів ППО, 10 РСЗВ та 180 російських окупантів.

Відео дня

Федоров наголосив, що ударні підрозділи БпЛА, які забезпечує "пташками" "Армія дронів", щотижнево вражають російську техніку на мільйони доларів. 

"А ми, зі свого боку, збираємо статистику, щоб бачити, які підрозділи дійсно ефективно використовують дрони — саме вони мають отримувати більше безпілотників. Якісний аналіз даних дозволяє ухвалювати дієві рішення, особливо коли це стосується фронту", - зазначив урядовець.

Втрати Росії за тиждень / фото t.me/zedigital

"Армія дронів" - проект, який започаткували влітку 2022 року для безперебійної закупівлі безпілотних літальних апаратів для потреб Сил оборони України, їхній ремонт, а також навчання та тренування пілотів-операторів.

Раніше Федоров повідомляв, що у 2024 році Україна закупить понад мільйон дронів.

Нещодавно віце-прем'єр також розповів, що Україна вже має безпілотні літальні апарати, здатні долати більш ніж 1000 кілометрів: "Більшість використовуваних дронів мають радіус дії від 700 до 1000 кілометрів. Але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1000 кілометрів".

Вас також можуть зацікавити новини: