Нацгвардійці збили Су-25 з ПЗРК "Перун" / фото Міноборони РФ

У ніч проти 6 березня у районі Бахмута Донецької області українські нацгвардійці з бригади "Спартан" збили з ПЗРК "Перун" російський штурмовик Су-25 на відстані до 4 кілометрів.

"Ворожий штурмовик прикривав з повітря піхоту, яка наступала на лінію оборони захисників. Розрахунок ПЗРК відкрив вогонь і збив російський броньований штурмовик. Через тепловізор бачили, що літак був вражений і пішов на пониження, доля пілота поки невідома", - розповів командир дивізіону "Партизан", повідомляє Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України,

Оператор ПЗРК, нацгвардієць Роман додав, що штурмовик з південного сходу робив маневр, щоб наносити удари по позиціях українських бійців: "Після влучання змінив траєкторію і почав робити різкий розворот на схід, після чого впав за лінією перетину".

Відео дня

Втрати Росії в Україні на 8 березня - що відомо

З 24 лютого 2022 року російські окупаційні війська втратили у війні проти України 303 літака.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, за останню добу, 7 березня, українські захисники ліквідували 700 загарбників. При цьому загальні бойові втрати РФ з початку широкомасштабного вторгнення попередньо складають близько 155 530 чоловік особового складу.

Також зазначалося, що за добу ЗСУ відбили щонайменше 100 атак росіян на різних ділянках фронту і ліквідували ворожий ЗРК "Бук-М1-2". Армія РФ посилила свої атаки на кількох напрямках, а також продовжує штурм Бахмута.