На одному з напрямків ЗСУ "мінуснули" більше чотирьох рот росіян з технікою / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На Таврійському напрямку українські військові ліквідували більше чотирьох рот росіян, знищено та пошкоджено 53 одиниці військової техніки ворога.

Як повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram, за останню добу на цьому напрямку відбулося 36 бойових зіткнень та 578 обстрілів.

За його словами, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1 тис. 481 вогневе завдання.

"Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше чотирьох рот. Знищено та пошкоджено 53 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 12 танків, 6 одиниць БМП, 6 ББМ, 3 МТЛБ, БТР, гаубиця 2А65 "Мста-Б", 2 БпЛА "Zala" та автомобільна техніка. Також було знищено 3 місця зберігання боєприпасів ворога", - заявив командувач.

Втрати Росії в Україні на 16 червня - дані Генштабу ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку війни склали 218 тис. 500 осіб. За минулу добу українські захисники ліквідували 590 загарбників. Також було знищено 10 ворожих танків, 16 бойових броньованих машин, 19 артилерійських систем, дві РСЗВ та 24 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

В Генштабі повідомили, що ЗСУ успішно вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка-Роботине та Левадне-Старомайорське, мали успіх. В районі міста Вугледар українські воїни досягли успіху на окремих ділянках. В ході проведення штурмових дій закріплюються на досягнутих рубежах. Також підрозділи Збройних Сил України успішно вели наступальні дії в районі східніше населеного пункту Ступочки на Донеччині. Витіснили російських окупантів із займаних позицій.