Захисники підстрілили ударний "Ланцет" / фото facebook.com/NGUmainpage

На одному з напрямків українські воїни майстерно підстрілили дрон-вбивцю з автомата Калашникова.

Як повідомляє Національна гвардія України, на Запорізькому напрямку бійці бригади оперативного призначення "Спартан" знищили ворожий ударний БпЛА "Ланцет" зі стрілецької зброї.

Безпілотний літальний апарат, який рухався зі сторони тимчасово окупованих територій в напрямок позицій ЗСУ, помітили артилеристи групи спостереження.

Відео дня

"Точними пострілами трьох військовослужбовців зі стрілецької зброї, а саме АК-74, ворожий БпЛА було вражено. Вибухнувши в небі, залишки "Ланцету" впали в 30 метрах від своєї цілі", - йдеться у повідомленні.

Захисники підстрілили ударний "Ланцет" / фото facebook.com/NGUmainpage

Зазначається, що на даному напрямку фронту працювати зі стрілецької зброї по БпЛА окупанта таких як "ZALA", "Орлан" та "Ланцет" доводиться майже щодня.

Захисники підстрілили ударний "Ланцет" / фото facebook.com/NGUmainpage

"За словами військовослужбовців, знищити подібну ціль в небі з автомата Калашникова майже неможливо", - наголошують нацгвардійці.

Що таке "Ланцет"

ZALA Lancet (БПЛА "Ланцет") - російський баражуючий боєприпас, який має кілька типів наведення. Швидкість руху в повітрі становить до 300 км/год, радіус польоту - до 40 км. Максимальна маса - 12 кг. Вперше представлений у червні 2019 року на виставці "Армія-2019" у Москві. Цей безпілотник може використовуватися для утворення повітряних мінних полів

У бойовому режимі він може бути озброєний як осколково-фугасними, так і кумулятивними бойовими частинами.

Має оптико-електронне наведення, а також блок телевізійного наведення, що дає змогу керувати боєприпасом на кінцевому етапі польоту. Безпілотник оснащений інтелектуальними, навігаційними та комунікаційними модулями. Особливістю БПЛА є те, що його модулі наведення є змінними та можуть змінюватися під завдання. Доступний спектр датчиків досить широкий: камери в інфрачервоному і видимому діапазоні, наведення на лазерний цілевказівник, датчик пошуку цілей, що асистують, газоаналізатором і радіометром.

Нагадаємо, у лісах Херсонщини гвардійці знищили зенітний ракетний комплекс "Оса". Окупанти намагалися замаскувати ЗРК, але аеророзвідники 11-й бригади ім. Михайла Грушевського військову техніку виявили та "вжалили".

Раніше одеські гвардійці "мінуснули" ворожу РЕБ, яку окупанти ховали серед зелених насаджень. Воїни ЗСУ знайшли та уразили станцію радіоелектронної боротьби противника та ракетно-артилерійське озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: