Росія розконсервує артилерію / фото ua.depositphotos.com

Росія масово і максимально швидко розконсервує всі типи буксируваної артилерії, намагаючись насичувати нею свої підрозділи, навіть більше, ніж потрібно.

"Ми бачимо тільки гіпертрофований приріст ствольної артилерії, що теж не дивно", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

При цьому російські війська продовжують відчувати катастрофічний дефіцит танків, ББМ і РСЗВ:

Відео дня

"Все тому, що їхня розконсервація та доведення до боєздатного стану - це більш тривалий і енергоємний процес, який не дозволяє своєчасно компенсувати втрати".

Коваленко констатував, що Росія досі відчуває серйозні проблеми зі штатною комплектацією підрозділів, і критична нестача відповідного технічного ресурсу не дозволяє їй повною мірою поліпшити ситуацію на фронті в Україні.

Втрати Росії в Україні в техніці - що відомо

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення орієнтовно складають, зокрема, 4074 танків, 7953 бойові броньовані машини, 4346 артилерійських систем, 661 реактивна система залпового вогню, 410 установок ППО.

За останню добу авіація Сил оборони України завдала сім ударів по районах зосередження особового складу російських військ.