В Україні триває розв'язана Росією війна / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Одеські гвардійці на двох напрямках добре відпрацювали по російських загарбниках, знищивши, зокрема, пункт живлення електроенергії та водопостачальний комплекс. Про це повідомили у прес-службі Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Йдеться, що за минулий тиждень підрозділами аеророзвідки 11-й бригади імені Михайла Грушевського на Херсонському та Запорізькому напрямках здійснено 29 вогневих уражень противника.

Зокрема, уражено певні позиції військ РФ, два блокпости та дві фортифікаційні споруди. Підтверджено знищення спостережного комплексу "Муром-М", двох плавучих засобів, дев’яти транспортних засобів та командно-спостережного посту. Також на брухт пущено  пункт живлення електроенергії загарбників та їхній водопостачальний комплекс.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, напередодні на Херсонщині  Збройні сили України знищили два спостережних комплекси "Муром-М" та всепогодну радіолокаційну станцію "Каста". Також на лівому березі Дніпра підрозділи ЗСУ уразили зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", 12 гармат окупантів, танк, три БТР-80 та шість одиниць іншої автобронетехніки, ворожий човен й пункт управління БПЛА.

Нагадаємо, в окупованому півострові Крим російська армія захищає Кримський міст та кілька важливих майданчиків. За словами начальника об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, в  Криму противником було розгорнуто потужну систему ППО, бо ворог усвідомлював, що в нього там накопичений чималі ресурси. Водночас дії ЗСУ були настільки результативними, що росіянам зараз доводиться вимірювати нові пріоритети для розміщення відповідних систем захисту з повітря.

Вас також можуть зацікавити новини: